Εισιτήρια για να γυρίσετε το κόσμο

Εισιτήρια για να γυρίσετε το κόσμο

Αρκετοί αναγνώστες μας ρωτάνε σχετικά με εισιτήρια που μπορούν να προμηθευτούν, για να γυρίσουν όλο τον κόσμο. Είναι έφικτο κάτι τέτοιο; Φυσικά και ναι! Αντί να σας γράψουμε μερικές ερωτήσεις που έχουμε δεχτεί κατά καιρούς, καθίσαμε και γράψαμε ένα αναλυτικό άρθρο γύρω από τα εισιτήρια που μπορείτε να κλείσετε και να γυρίσετε όλο το κόσμο!

Τι είναι τα εισιτήρια αυτά;

Τα εισιτήρια για να γυρίσετε το κόσμο, είναι μια σειρά από προκρατήσεις για ταξίδια από χώρα σε χώρα. Είναι ένα ταξίδι που αποτελείται από πολλά multi stop σε κάθε πόλη!

Ποιό είναι το κόστος για ένα τέτοιο ταξίδι;

Ένα τέτοιο ταξίδι θα σας κοστίσει από 1000€ και άνω. Εξαρτάται από τον τρόπο που θα επιλέξετε να ταξιδέψετε καθώς και τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε. Τέλος μεγάλο ρόλο στο τελικό κόστος παίζουν και τα καταλύμματα που θα επιλέξετε. Μπορείτε να βρείτε διανυκτέρευση σε hostel πολύ οικονομικά ή σε ξενοδοχείο με αρκετά μεγαλύτερο κόστος.

Ποιοί προορισμοί είναι οι κατάλληλοι;

Δεν υπάρχουν κατάλληλοι προορισμοί – εξαρτάται καθαρά από εσάς και τα γούστα σας. Σε άλλους αρέσουν τα ταξίδια στην Ευρώπη και άλλοι θέλουν να εξερευνήσουν την Ασία. Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογών. Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε το δικό σας ταξίδι με προεπιλεγμένες στάσεις. Μελετήστε έναν χάρτη, δείτε πόλεις, αναζητήστε για αεροπορικά εισητήρια καθώς και μετακινήσεις με τρένο ή λεωφορείο και φτιάξτε το ιδανικό σας route.

Πως θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά από το ένα μέρος στο άλλο;

Η μεταφορά από το ένα μέρος στο άλλο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ο πιο οικονομικός συνήθως είναι το τρένο και τόσο για την Ευρώπη όσο και για άλλους προορισμούς, υπάρχουν εισιτήρια που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ήπειρο για μια ενιαία τιμή. Παρ’ολα αυτά υπάρχουν και αρκετά οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια καθώς τα τελευταία χρόνια με τις low cost εταιρείες, τα ταξίδια έχουν γίνει ιδιαίτερα προσιτά. Έτσι μπορείτε να βρείτε αεροπορικά από μόλις 10€ για μια διαδρομή 2-3 ώρες! Είναι κάτι το φανταστικό το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν δυνατόν να γίνει με τόσο χαμηλό κόστος.

Ποιά είναι η καλύτερη διαδρομή

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δεν υπάρχει ιδανικότερη διαδρομή καθώς εξαρτάται από τις επιλογές σας. Πολύ δημοφιλή μέρη όμως είναι τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Νοτιοανατολική Ασία και φυσικά η Ευρώπη. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι με αφετερία την Πορτογαλία και να καταλήξετε στο Πεκίνο!

Πόσεις στάσεις περιλαμβάνονται;

Αυτό εξαρτάται από εσάς και τη δομή του ταξιδιού σας. Καλό είναι εαν έχετε πάνω από 20 ημέρες να έχετε 10 στάσεις έτσι ώστε να έχετε περίπου 2 ημέρες σε κάθε προορισμό!

Ποιά είναι η φθηνότερη εποχή για να ταξιδέψετε;

Κατά γενικό, εμπειρικό, κανόνα η καλύτερη εποχή με τα φθηνότερα εισιτήρια είναι είτε τον Νοέμβριο, είτε μετά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Για να έχετε καλό καιρό – στην Ευρώπη, μπορείτε να προτιμήσετε τον Μάρτιο που είναι ελάχιστα πιο ακριβά, αλλά συνδυάζει καλό καιρό!

Πως θα κλείσω τα αεροπορικά;

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες για να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Είναι προτιμότερο να τα κλείσετε online παρά σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο καθώς θα γλιτώσετε αρκετό χρόνο. Προσωπικά κλείνω τα αεροπορικά μου εισιτήρια από το petas.gr το οποίο με έχει γλιτώσει αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια!

Καλό σας ταξίδι – περιμένουμε τις εμπειρίες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *