Δημιουργία site δωρεάν

Δημιουργία site δωρεάν

Το να φτιάξετε ένα site, μέχρι πριν λίγα χρόνια απαιτούσε ένα μεγάλο κεφάλαιο και αρκετά έξοδα. Πλέον, με τη τεχνολογία να τρέχει και τις εταιρείες να προσφέρουν ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά στα πακέτα hosting, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε το δικό σας site, εντελώς δωρεάν! Μέσα απ’αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσουμε για το ποιές εταιρείες προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία κατασκευής ιστοσελίδων, πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας site, τι επιλογές έχετε καθώς και τι πακέτο hosting να επιλέξετε.

Για αρχή, να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο τι είναι site και ποιά η αρχιτεκτονική του. Ιστοσελίδα/site ονομάζεται κάθε τι βλέπετε στο διαδίκτυο. Ακόμα κι αυτό το blog ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι site. Δημιουργία site είναι οι τεχνικές αυτές που πρέπει να γίνουν, είτε αυτόνομα από έναν χρήστη είτε από μια εταιρεία, έτσι ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα το site να είναι λειτουργικό και προσβάσιμο από τους επισκέπτες. Αφού θέλουμε να φτιάξουμε το site δωρεάν, δεν θα απευθυνθούμε σε μια εταιρεία web design αλλά αντίθετα, θα το φτιάξουμε μόνοι μας με το δωρεάν sitebuilder που παρέχουν αρκετές εταιρείες στα πακέτα hosting.

Ως παράδειγμα θα πάρουμε τις υπηρεσίες hosting της TopHost. Λίγα λόγια για την εταιρεία πριν προχωρήσουμε..

Η Top Host είναι η νο1 εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες διαδικτύου από το 2004. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ίντερνετ όπως κατοχύρωση domain, υπηρεσίες web hosting, vps servers,dedicated servers,cloud, κ.α. Προσφέρει δεκάδες add ons στα πακέτα hosting και ένα απ’αυτά είναι το ΔΩΡΕΑΝ sitebuilder. Πάνω σ’αυτό θα αναλύσουμε το υπόλοιπο άρθρο και πως μπορείτε να φτιάξετε εντελώς δωρεάν τη δική σας λειτουργική ιστοσελίδα.

Για να έχετε πρόσβαση στο sitebuilder, χρειάζεστε να αγοράσετε ένα πακέτο hosting από την Tophost. Τις υπηρεσίες web hosting τις χρειάζεστε έτσι κι αλλιώς – είτε φτιάξετε μόνοι σας την ιστοσελίδα(όπως τώρα, δωρεάν) είτε σας φτιάξει κάποιος άλλος την ιστοσελίδα. Στην ουσία σ’αυτό το άρθρο σας δείχνουμε πως πληρώνοντας μόνο το πακέτο hosting μπορείτε να έχετε δωρεάν τη δική σας όμορφη ιστοσελίδα!

Μπορείτε να δείτε τα πακέτα hosting της Tophost εδώ. Για να έχετε το sitebuilder επιλέξτε όποιο πακέτο επιθυμείτε, εκτός του αρχικού(το αρχικό πακέτο είναι μόνο για .html σελίδες με πολύ περιορισμένα χαρακτηριστικά).

Το πιο value for money πακέτο είναι το ετήσιο ECONOMY. Σ’αυτό το πακέτο έχετε δωρεάν .com domain εαν επιλέξετε το ετήσιο πακέτο ή δωρεάν κατοχύρωση .gr domain εαν επιλέξετε το διετές! Έτσι εξοικονομείτε αρκετά χρήματα από την ανεξάρτητη κατοχύρωση του domain, που θα χρειαστείτε(domain είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας – π.χ. το mpratis.gr είναι ένα domain).

Αφού κάνετε τη παραγγελία θα σας σταλούν στο email σας τα στοιχεία του πακέτου hosting όπως το username και ο κωδικός πρόσβασης, το link σύνδεσης στο panel, κ.α. Συνδεθείτε μέσα στο Plesk Control Panel κι εκεί θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τη κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Δωρεάν ιστοσελίδα με sitebuilder

Το sitebuilder του Plesk σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα μόνος σας, μέσα από μερικά απλά βήματα! Η κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και επιπλέον θα σας δώσει τη χαρά της δημιουργίας.

Αφού επιλέξατε το εικονίδιο SITEBUILDER στο πίνακα Plesk της Tophost, ακολουθεί ένας οδηγός βήμα βήμα, με απλές και αναλυτικές οδηγίες που στην ουσία διαμορφώνουν την ιστοσελίδα σας, ορίζουν τα χρώματα και το design, βάζουν τους τίτλους,κτλ.

Δείτε ένα απλό και κατανοητό βίντεο σχετικά με τις λειτουργίες του sitebuilder και πως μπορείτε να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα δωρεάν

Η κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν δεν είναι πλέον κάτι το ακατόρθωτο. Αρκούν μερικές έξυπνες κινήσεις και θα μπορέσετε να φτιάξετε το δικό σας site εντελώς δωρεάν.

Εσείς φτιάξατε τη δική σας ιστοσελίδα; Εαν ναι, μοιραστείτε με εμάς το link σας έτσι ώστε να σας κάνουμε μια αξιολόγηση και να σας βοηθήσουμε να το βελτιώσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *